404 Not Found


nginx
Loteria de Nadal 2013 > Noticias > Els catalans gastaran 67,23 euros de mitjana al sorteig de Nadal

Els catalans gastaran 67,23 euros de mitjana al sorteig de Nadal

Afortunats amb el premi de la 'Grossa' de Nadal.

Afortunats amb el premi de la 'Grossa' de Nadal.

Els catalans es gastaran de mitjana 67,23 euros en el sorteig de Nadal, que se celebra aquest dimecres al Palau de Congressos de Madrid, i és el segon territori que es jugarà més diners a la rifa. En total, Catalunya apostarà 502,5 MEUR, per darrera la Comunitat de Madrid, la que més es gastarà, amb 527,4 MEUR. La mitjana de despesa per habitant a Madrid també és força superior, amb 82,58 euros. En tercer lloc, hi ha el País Valencià, amb 399 MEUR i Andalusia, amb 393,1 MEUR. D'altra banda, per demarcacions, la que més ha gastat per habitant és, de llarg, la de Lleida, amb 171,27 euros; seguit de la de Barcelona, amb 64,40; la de Girona, amb 49,23 euros i la de Tarragona, amb 46,78 euros.

L'any passat, els catalans es van gastar de mitjana 60,09 euros en el sorteig de Nadal. En total, Catalunya va ser el territori que més va apostar amb 442,5 MEUR per davant dels 441,8 MEUR de la Comunitat de Madrid. En tercer lloc, es va situar el País Valencià, amb 329 MEUR i Andalusia, amb 328,1 MEUR. D'altra banda, per demarcacions, la que més va gastar per habitant és, de llarg, la de Lleida, amb 190,89 euros; seguit de la de Barcelona, amb 55,09 euros; la de Girona, amb 42,41 euros i la de Tarragona, amb 40,05 euros.

Catalunya està un any més entre els territoris que més aposten en el sorteig de Nadal. En tota la història de la rifa, a la demarcació de Barcelona, la Grossa hi ha caigut en 37 ocasions, l'última vegada el 2008; mentre que a Lleida ho ha fet en dues a la capital i tres més a Sort, l'últim cop el 2007. Les comarques de Girona només han estat agraciades en dues ocasions, l'any 1961 a La Jonquera i l'any 1914, a Ripoll. A les comarques de Tarragona, en canvi, no ha caigut mai la Grossa durant la història d'aquest sorteig.

El Palau de Congressos de Madrid acollirà enguany el sorteig de Nadal, que repartirà en total 2.320 milions d'euros en premis. Aquest 2010, l'emissió del sorteig puja fins a 3.315 milions d'euros, dels quals un 70% es destina als números afortunats i el 30% restant a les despeses de gestió, administració i per al Tresor Públic. El sorteig tindrà una durada aproximada de tres hores i mitja i la Grossa pot aparèixer en qualsevol moment. Durant el transcurs del sorteig, també es repartirà un segon premi, un tercer, dos quarts, vuit cinquens i aproximacions i premis menors, entre d'altres.

En total, entraran al sorteig 85.000 números, que van del 00.000 fins al 84.999, repartits en 195 sèries. La principal novetat del sorteig d'aquest Nadal és que per primer cop, des de l'11 de novembre, es venen a través del terminal electrònic situat en els punts de venda comercial de Loteries i Apostes de l'Estat.

Catalunya s'ha caracteritzat per ser un dels territoris on els seus habitants juguen més, tot i que l'any passat la Grossa va passar de llarg perquè va recaure íntegrament a l'administració número 146 de Madrid. Es tractava de 110 sèries per un import de 330 MEUR del número 78.294. No obstant això, el segon premi sí que va tocar en part a Catalunya, concretament a Barcelona, Sant Joan de Vilatorrada i Puig-reig.

L'any 2008, la Grossa va caure a l'administració número 35 de Barcelona, amb el repartiment de 69 sèries, en total 207 MEUR, mentre que Sant Quirze del Vallès, venia 51 sèries a través de l'administració número 1.
Comprovar Loteria Nadal 2013

Directe Loteria de Nadal

Loteria de Nadal

Tota l'actualitat i retransmisió en directe del sorteig de Nadal
 

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho
 
Llista Oficial de Loteria

Llista Oficial de Loteria

Descarrega't aquí la llista oficial de Nadal
Pots comprovar si has estat premiat en el sorteig de Nadal amb el nostre cercador de números o veure la llista de la pedrea on line.
Loteria de Nadal

Loteria de Nadal

No oblidis comprovar els teus dècims de Loteria de Nadal des del nostre cercador.
Mapa premis loteria nadal

La Grossa de Nadal

Aquest any la ‘Grossa’ de Nadal, és més grossa que mai
La Grossa de Nadal augmenta el seu premi. En aquesta edició, el major premi de la Loteria de Nadal estarà dotat amb quatre milions d'euros per sèrie, 100.000 euros més per dècim premiat.
 
Directo Lotería de Navidad

Lotería de Navidad 2013

Toda la actualidad y retransmisión en directo del sorteo de Navidad
 
ADVERTÈNCIA: L'empresa no es fa responsable de qualsevol defecte o variació del seu contingut.
  Es un producte d' Editorial Prensa Ibérica
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
logo OJD
 
logo CPM

  
logo EPI Altres mitjans del grup Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona |  Diario de Ibiza |  Diario de Mallorca |  Empordà |  Faro de Vigo |  Información |  La Nueva España |  La Opinión A Coruña |  La Opinión de Granada |  La Opinión de Málaga |  La Opinión de Murcia |  La Opinión de Tenerife |  La Opinión de Zamora |  La Provincia |  Levante-EMV |  Mallorca Zeitung |  Regió 7 |  Superdeporte |  The Adelaide Review |  97.7 La Radio |  Blog Mis-Recetas