Anècdotes de la Loteria de Nadal

Anècdotes

anècdotes Loteria Nadal

La loteria va arrencar al segle XVIII. Va ser el Marquès d'Esquilache qui, portat a Espanya pel rei Carles III, va implantar aquest joc amb caràcter benèfic per ajudar a hospitals i altres obres caritatives. La loteria, amb Esquilache, no va arribar a tenir la repercussió que impera en els nostres dies. Es va establir formalment el segle següent, ja en el XIX, justament a l'any 1812 i arran de la Constitució de Cadis, la coneguda com La Pepa per haver estat proclamada el dia de Sant Josep.

La que va quedar com Loteria de Nadal es va establir al desembre d'aquest any, i el primer sorteig va tenir lloc a la mateixa capital gaditana, però no en el dia 22, com actualment, va arrencar un 18 de desembre, vuitanta anys després va passar al 23 del mateix mes i, finalment, al 22, que és com la coneixem, sent la més important de l'any.

En 1812 els apostadors van jugar 40 reals per cada bitllet, esperant recollir els 8.000 pesos que van correspondre al primer premi, que va recaure en el número 03604, davant dels 400,000 euros que toquen ara amb cada dècim.

Més anècdotes

Una persona que el 1949 va somiar el nombre exacte del premi de ‘La Grossa’ o un immigrant que el 2009 va passar de no tenir un euro a engrandir el seu compte bancari amb 300.000 euros, són algunes de les històries curioses que deixa cada any el Sorteig Extraordinari de Nadal, però no les úniques.

"La sort pot ser de vegades molt capritxosa", afirma el director general de Ventura24.es Anders Kjong. "Hi ha situacions que semblen estar fetes expressament, com és el cas d'una cap d'una immobiliària que va comprar bitllets per a tots els empleats de la seva empresa i un de diferent per a ella, que va resultar ser el primer premi", recorda.

Tanmateix, potser una de les històries més conegudes del sorteig va ocórrer el 1949. Aquest any, un malagueny va acudir a una oficina de Correus assegurant que, després d'haver somiat, que el 55.666 seria el número premiat a la Loteria de Nadal. Malgrat els incrèduls, tal com havia predit, la Grossa va ser per aquest nombre.

Difícil de creure, però certa, resulta també la història de dos amics sevillans que van comprar dos dècims de loteria, un a Madrid i un altre a Sevilla. Els dos números van ser agraciats amb el primer i segon premi. També l'amo d'un bar de Sòria, va vendre un tercer premi en la seva totalitat i va comprar un dels deu dècims premiats amb la Grossa que va tocar a Sòria.

El 2009, una de les històries de la qual més es va parlar en els mitjans de comunicació va ser la de l'estranger resident a Espanya que va guanyar el premi grossa de la loteria i va passar de no tenir ni un sol euro en el seu compte bancari a tenir 300.000 euros.

Altres històries poc conegudes de la Loteria de Nadal són la relacionada amb les estafes, i és que 200 anys d'història donen per a molt i la picaresca també forma part.

L'any 2003, les autoritats dels Estats Units, Regne Unit i Corea del Sud alertaven als seus ciutadans d'una estafa que utilitzava com a excusa la Loteria de Nadal espanyola. Les persones afectades per aquest estafa rebien a casa seva una carta on se li comunicava que havien estat guanyadors d'un premi però per rebre l'import, l'afortunat havia d'enviar una quantitat de diners per als costos d'impostos.

Comprovar Loteria Nadal 2022

Directe Loteria de Nadal

Loteria de Nadal 2022

Tota l'actualitat i retransmisió en directe del sorteig de Nadal.

Widget Loteria de Nadal

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho
 
Loteria de Nadal

Loteria de Nadal

No oblidis comprovar els teus dècims de Loteria de Nadal des del nostre cercador.
Mapa premis loteria nadal

La Grossa de Nadal

Fins l'any passat la ‘Grossa’ de Nadal, és més grossa que mai
La Grossa de Nadal augmentó el seu premi. En aquesta edició, el major premi de la Loteria de Nadal estarà dotat amb quatre milions d'euros per sèrie, 400.000 euros per dècim premiat.

Directo Loteria de Navidad

Loteria de Navidad 2022

Toda la actualidad y retransmisión en directo de la Lotería de Navidad

 
ADVERTÈNCIA: L'empresa no es fa responsable de qualsevol defecte o variació del seu contingut.

Es un producte de  Prensa Ibérica Media

Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

logo OJD
logo CPM