Comparteix-ho a:

El caos als dècims de la Grossa

Confusió amb les paperetes del Sorteig de Nadal.

Queden pocs dies per Nadal i cada vegada és més freqüent veure els col·lectius, associacions i clubs vendre les seves paperetes per la Grossa de Nadal. No obstant això, a partir del gener de 2013 la Loteria de Nadal tindrà un impost del 20% per a aquells premis superiors als 2.500 euros, i aquesta nova dada ha creat molta confusió.

La Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat ( SELAE ) va informar el juny passat que totes les participacions per la Loteria de Nadal 2013 havien d'incloure una llegenda que expliqués el nou impost del 20% sobre els premis superiors als 2.500 euros . A més, havia de precisar que cada participació patiria una retenció prorratejada en cas de pertànyer a un dècim premiat per sobre d'aquesta quantitat.

D'altra banda, SELAE advertia en el seu comunicat una sèrie de requisits per tal que autoritzés l'emissió de les paperetes, com ,per exemple, sol·licitar formalment un permís d'aquest organisme estatal.

Va ser al juliol quan SELAE es va veure obligat a escriure una nota aclaridora per desfer el caos en què s'havia submergit a moltes associacions i col·lectius, que no sabien com havien d’imprimir les seves paperetes i desconeixien com demanar l'autorització a SELAE.

En aquesta segona carta, es detallava que les úniques entitats obligades a demanar permís per vendre paperetes eren les benèfiques sense ànim de lucre o declarades d'utilitat pública, com la Creu Roja, i que la resta, podien seguir operant "de manera idèntica als altres anys". Tanmateix, es destacava la necessitat de fer referència al nou gravamen.

Algunes tenen nota aclaridora però altres no

És per aquesta raó que al carrer es poden veure tant paperetes amb l'advertència del nou impost sobre els premis de la Loteria de Nadal superiors a 2.500 euros, com altres en què presenten l'aparença de tots els anys, és a dir, sense llegenda aclaridora.

SELAE explica que associacions i col·lectius privats no estan obligats a imprimir aquest missatge aclaridor en les seves participacions, ja que no els pot obligar a modificar les seves paperetes, un document privat que venen als seus compradors gràcies a una relació de confiança. Per contra, s'aconsella que s'informi del nou gravamen quan es ven la papereta.

Malgrat aquest aclariment, algunes entitats, víctimes de la incertesa, han preferit retirar les seves paperetes de la circulació per por a incomplir la normativa del sorteig i que això derivi en un problema a l'hora de cobrar els premis. Des SELAE es reitera que, encara que no s'inclogui l'esmentada llegenda sobre l'impost del 20%, les paperetes d'aquests col·lectius privats que siguin premiades podran cobrar-se sense problemes.
Comprovar Loteria Nadal 2022

Directe Loteria de Nadal

Loteria de Nadal 2022

Tota l'actualitat i retransmisió en directe del sorteig de Nadal.

Widget Loteria de Nadal

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho
 
Loteria de Nadal

Loteria de Nadal

No oblidis comprovar els teus dècims de Loteria de Nadal des del nostre cercador.
Mapa premis loteria nadal

La Grossa de Nadal

Fins l'any passat la ‘Grossa’ de Nadal, és més grossa que mai
La Grossa de Nadal augmentó el seu premi. En aquesta edició, el major premi de la Loteria de Nadal estarà dotat amb quatre milions d'euros per sèrie, 400.000 euros per dècim premiat.

Directo Loteria de Navidad

Loteria de Navidad 2022

Toda la actualidad y retransmisión en directo de la Lotería de Navidad

 
ADVERTÈNCIA: L'empresa no es fa responsable de qualsevol defecte o variació del seu contingut.

Es un producte de  Prensa Ibérica Media

Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.

logo OJD
logo CPM